(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vynikající Jablíčka v karamelu-doporučuji
Potřebné ingredience
4 jablka 20 g másla citrónová šťáva cukr krupice 100 ml smetany ke šlehání vanilkový cukr karamel: 4 lžíce cukru krupice 30 g másla 2 lžíce citrónové šťávy 2 lžíce vody
Postup přípravy
Z oloupaných jablek odstraníme jádřince. Jablka položíme do zapékací misky, přidáme máslo, posypeme je cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme dvěma lžícemi vody a upečeme doměkka. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou.
Potom dáme jablka do misek, naplníme karamelem, přelijeme vypečenou šťávou a vychladíme. Při podávání je ozdobíme šlehačkou.
Karamel: Cukr upražíme za stálého míchání na světlý karamel, přidáme máslo, přilijeme citrónovou šťávu a vodu a na mírném ohni mícháme, až se všechny suroviny spojí.
P.S. Foto dodáme,je to opravdu mňamka :-) :-* ♥
Potom dáme jablka do misek, naplníme karamelem, přelijeme vypečenou šťávou a vychladíme. Při podávání je ozdobíme šlehačkou.
Karamel: Cukr upražíme za stálého míchání na světlý karamel, přidáme máslo, přilijeme citrónovou šťávu a vodu a na mírném ohni mícháme, až se všechny suroviny spojí.
P.S. Foto dodáme,je to opravdu mňamka :-) :-* ♥
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé